Sikkerhedsskab med RÖS-certificering beskytter mod cybertrusler

Et ændret og forstærket digitalt trusselsbillede kræver en ny generation af IT-sikkerhed.

 

IT-sikkerheden er for mange virksomheder i dag generelt høj, men noget som virksomheder ofte undervurderer er risikoen for fysisk aflytning og elektromagnetiske signaler fra computere og servere. Servere udsender fysiske signaler, der kan aflyttes, af deres omgivelser. Signalbeskyttelse (RÖS) var tidligere noget som primært forsvaret og sikkerhedstjenester benyttede sig af, men i de senere år er behovet for denne form for beskyttelse også steget i erhvervslivet.

Teknikken til aflytning bliver lettere tilgængelig

Teknologien til at aktivere såkaldte elektromagnetiske signaler fra computere og servere bliver stadig mere sofistikeret og let tilgængelig. I kombination med et øget trusselsbillede indser flere og flere virksomheder vigtigheden af at beskytte deres IT-systemer, selv imod fysiske signaler og datatyveri.

Da det digitale trusselsbillede styrkes og bliver stadig mere kompleks, er det nødvendigt med en ny generation af IT-beskyttelse for at sikre, at forretningskritiske data beskyttes mod tyveri og/eller manipulation gennem fysisk aflytning.

Fra forsvaret til erhvervslivet

Gunnebo har sammen med Kamic udviklet RÖS-beskyttede sikkerhedsskabe til servere med mulighed for effektiv beskyttelse mod elektromagnetiske signaler. Tidligere var denne type af RÖS-sikkerhedsskabe primært anvendt i forsvaret, men teknologien er i dag tilgængelig og i den grad også relevant for den private sektor. Ikke mindst bank- og finanssektoren, men også indenfor udviklings- og forskningsvirksomheder samt aktiviteter med anden type følsomme og/eller værdifulde data.

Forbedret special kabinet er nødvendig for at beskytte mod signaler

Udover den fysiske beskyttelse omfatter RÖS-sikkerhedsskab også beskyttelsesklasse SS1/EMP (Elektromagnetisk puls) og er først udviket til militære applikationer med høje krav til dataintegritet. I mange moderne serverrum findes denne type teknologi. Hvad mange virksomheder ikke tænker på er imidlertidigt, at servere, der findes udenfor rummet ikke er beskyttet på samme måde, hvilket betyder at for eksempel filialer og mindre enheder ofte behøver forbedret RÖS-beskyttelse af computere. Denne type sikkerhedsskab indkapsler serveren, beskytter den mod fysiske angreb samt aflytning - sidst nævnte ved fysisk afskærmning af alle magnetiske og elektriske signaler.

 

Læs mere om RÖS beskyttede sikkerhedskabe her

EMP sikrede skabe

 

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, kontakt rådgiver omkring skabe.